08 Temmuz, 2014

Streetwise @ Rome



Roma'yı nasıl tanımlarsınız sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri şehrin sonsuzluktan gelip sonsuzluğa giden bir mimariye sahip olması bence. Oldukça verimli ve uzun bir geçmişe sahip şehrin tarihi hazinesi daha çok merkezde, şehrin yüzölçümünden çok daha küçük bir alanda toplanmış. Roma’yı gezerken nereye gitmeniz ve neyi keşfetmeniz gerektiği konusunda kafanız biraz karışabilir Müzeler, meydanlar, bazilikalar, mabetler ve parkların yanı sıra Roma çok fazla miktarda çeşmelere sahiptir. Katoliklerin ruhani lideri Papa'nın yaşadığı Vatikan, Roma'nın sınırları içerisinde yer almaktadır. Bende size kısa yoldan nerede kalınır, nerede yemek yenir ve nerelerden alışveriş yapılabilir konusunda pratik bilgiler hazırladım.



Nerede Kalınır:


Jumeirah Grand Hotel Via Veneto 
Geçen yıl Jumeirah tarafından devralınan  Jumeirah Grand Hotel Via Veneto  19. yüzyıldan kalma bir otel olarak hizmet veriyor. Otelin en ilgi çeken yanı ve özelliği, sanata önem vermesi. Çünkü dünyaca ünlü ressamların eserlerine yer verilmiş. Palazzos , Miró, Picasso ve Dali  gibi ressamların eserlerini içeren bir özgün sanat koleksiyonuna sahip.  155 Via Veneto, Roma, İtalya (+39 06 487 881; www.jumeirah.com) .

Otel Konumu
Roma'nın kalbinde yer alan, via Veneto Exclusive üzerinde bulunan, otelde 122 oda ve suit, geniş bir lobi, iki restorana sahip. 

Residenza A The Boutique Art Hotel

Residenza A Art Hotel, Roma’nın ünlü caddelerine yürüme mesafesinde bulunuyor. Yürüyerek Via Veneto’daki kafelere, Villa Borghese Galerisine ve Trevi Çeşmesine ulaşabilirsiniz. Metro istasyonu otele sadece 400 metre ileride bulunuyor buradan Vatikan ve İspanyol merdivenlerine rahatça ulaşabilirsiniz. 183 Via Veneto, Roma, İtalya (+39 06 486 700;  www.hotelviaveneto.com ). 



Regina Hotel Baglioni
Regina Hotel Baglioni, Romanın tam merkezinde bulunan beş yıldıza sahip lüks bir otel. Via Veneto caddesi üzerinde yer alan otel, art deco tarzına sahip çok zarif odalara sahip, İspanyol merdivenlerine sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Chef Lucia Sartori en Brunello Lounge & Restaurant lezzetli yemekler deneyebilirisiniz. 72. Via Veneto,Roma İtalya ( + 39 06 421 111 ) www.baglionihotels.com 




Nerede Ne Yenir ? 

Restaurant Doney
Restoran Doney, Via Veneto caddesi üzerinde bulunan oldukça şık bir İtalyan restorantı.
Restoran Doney klasik olarak döşenmiş, yüksel tavanlı ve antik detaylara önem verilmiş bir yer. Menülerini Baş Şef James Foglieni hazırlıyor. Çoğunlukla Akdeniz mutfağından yemeklere yer verilmiş. Pazar günleri Caz müziği eşliğinde bruch veriyorlar.   141 Via Veneto, Roma, İtalya (+39 06 4708 2783; www.restaurantdoney.com )

Café de Paris
1960 yılında Federico Fellini’nin oynadığı La Dolce Vita film ile popülerlik kazanmış bir yer olarak tarihe geçmiş. Via Veneto üzerinde bulunan Cafe de Paris, Roma’nın en bilinen ve popüler mekanlarından birisi. 

Nerede Ne İçilir? 
Elle Restaurant 
Ünlü Via Veneto caddesi üzerinde bulunan Elle Restaurant, kahvaltı, açık büfe ve a la carte öğle yemeği, aperatif ve akşam yemeği olarak hizmet veriyor. Akdeniz mutfağından oluşan bir menüye sahipler.


Alışveriş Nereden Yapılır? 
Casuccio e Scalera
Vintage tarzı ayakabı, çanta, ceket ve aksesuarları bulabileceğiniz bir mağaza.
Veneto, Roma, İtalya 189 (+39 06 482 1907)
Luisa Spagnoli
Lusia Spagnoli, Roma’da çok eski bir alışveriş mağazasıdır. Özellikle kapri pantolonlarıyla meşhurdur. Hatta Cambridge Düşesinin de bu mağazadan alış veriş yaptığı duyulmuştur.( www.luisaspagnoli.it )
Castel Romano Designer Outlet

Roma yakınlarında bulunan büyük bir outlet alışveriş merkezi. Neredeyse 100’e yakın mağazaya sahip bir yer. Burberry,Etro, Patrizia Pepe gibi dünya markalarını çok güzel fiyatlarla alabilirsiniz. Yıl boyunca %30- % 70 arasında indirim oluyor. Roma’ya yaklaşık 20 km uzaklıkta. Şehre servis imkanı bulunuyor. 


  • illustrator photo by Masako Kubo 

1 yorum:

  1. Roma bana her zaman kollarımı açıp sokakta koşma isteği uyandırmıştır....Bellisima Rome...

    YanıtlaSil