04 Kasım, 2015

İngiltere'nin 2015 ikon sergileri



Londra dünya da en iyi müzelere sahip şehirler arasında yer alıyor. En iyi müzeleri yıl boyunca bir çok sergiye ev sahipliği yapıyor. Tarih, moda, sanat gibi birçok konuda bulunan sergiler yerli halk ve turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Bu yıl ise,  İngiltere'de çok heyecan verici sergiler gerçekleşiyor. Ünlü moda evleriyle yaptıkları işbirlikleri ile moda ve sanatı birleştiren İngilizler,bir ilke imza attılar. Bu yıl ki , en ikonik sergileri araştırdım. 


Audrey Hepburn: Portraits of an icon - National  Portrait Gallery
Audrey Hepburn hakkında her şey sergisi - 2 Temmuz-18 Ekim 2015 - Dünya çapında moda ikonu olmuş, İngiliz-Hollandalı film yıldızı Audrey Hepburn'nun bilinenlerle birlikte daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış fotoğrafları sergilendi. Londra'daki ünlü  '' National  Portrait Gallery'de açılan sergi, güzel film yıldızının büyük başarı kazandığı 1950 ve 1960'lı yıllarda '' Benim Güzel meleğim'', My Fair Lady, Koro kız , Sabrina ve diğer başarılı filmleri sonrasında dergi kapaklarında çıkan  75 fotoğrafı içeriyor.Audrey Hepburn' 1929 yılında Brüksel'de doğdu ve beş yaşında bale dersleri almaya başladı. Sinema, müzik ve dansa çok büyük sevgisi ve ilgisi vardı. Fotoğraf sergisi, 9 Kasım- 31 Ocak 2016 tarihleri arasında ise , The Wilson Cheltenham Art Gallery & Museum'de devam edecek. 
  • National  Portrait Gallery - www.npg.org.uk
  • The Wilson Cheltenham Art Gallery - www.cheltenhamartgallery.org.uk
Yves Saint Laurent: Style is Eternal - Bowes Museum -11 Temmuz- 8 Kasım 2015 
Bowes Müzesi’nde Fondation Pierre Berge – Yves Saint Laurent desteğiyle gerçekleşen  sergide, arasında ‘Russian Collection’, ‘Mondrian Dress’ ve ‘Tuxedo’nun da bulunduğu 50 parçalık bir seçki sunuluyor.  Yves Saint Laurent’ın 40 yıllık iş ortağı ve hayat arkadaşı Pierre Berge, YSL’in işlerini uluslararası bir platformda tanıtmaya kendini adadığını ve İngiltere’deki sergiyle ilgili çok heyecanlı olduğunu söylerken, Bowes Müzesi’nin harika bir mekan seçimi olduğunu ekledi. ''Moda kaybolur, stil ebedir '' Yves Saint Laurent'in hayata ve modaya bakış açısını anlatan en güzel sözlerinden biridir. 2008 yılında hayata gözlerini yuman Yves Saint Laurent’ın tırnak içine alınıp ölümsüzleştirilesi birçok sözünden belki de en çok sevileni, “Fashion fades, style is eternal” olabilir. Bu sözden ilham alan ve İngiltere’de gerçekleşecek ilk YSL sergisi olmasıyla önem taşıyan ‘Yves Saint Laurent: Style is Eternal’, 11 Temmuz – 8 Kasım 2015 tarihleri arasında İngilizler’le buluşuyor.
  • Bowes Müzesi -  www.thebowesmuseum.org.uk
Chanel : Mademoisselle Prive

Ünlü moda evi Chanel'in öyküsü Saatchi Gallery Londra'da. Karl Lagerfeld, Chanel’in büyülü tasarım haritasını Londra’da çıkarıyor. Saatchi Gallery’de sergilenen “Mademoiselle Privé” sergisiyle Haute Couture koleksiyonlarından, CHANEL No5’e doğru büyüleyici bir serüveni perdeliyor. 1932 yılında Coco Chanel tarafından tasarlanan ilk mücevher koleksiyonu Bijoux de Diamants da bu sergide. Saatchi Gallery’nin üç katına yayılan Coco ve Karl Lagerfeld’in ustalığıyla işlenen Chanel hikâyesi, 13 Ekim’den 1 Kasım'a kadar  süren sergi iz herkesin gönlünde iz bıraktı. 
  •  Saatchi Gallery -  www.pr.chanel.com/mademoiselleprive)  
Revealed By Sofitel - A Photo Exhibition of the world's Greatest Modern Artist At Work 

Pablo Picasso'nun torunu Oliver Widmaier Picasso Küratörlüğünde kendi atölyesinde bulunan ünlülerin fotoğraflarını Sofiotel'de sergiliyor. 10 Ekim- 31 Ekim 2015 tarihleri arasında sergilenen fotoğraflar, kendi stüdyosunda bulunan arşivinden dünyanın en ünlü çağdaş sanatçıların portrelerini sergiliyor. Sergide 30 benzersiz fotoğraf bulunuyor. Salvador Dali'nin Yabani hayvan, Fauvist Paris'in Vincennes Zoo, Kees Van Dongen, Brigitte Bardor ve tabi ki Pablo Picasso'nun resimleri yer alıyor. Ücretsiz olarak gezilebilecek sergi ilerleyen zamanlar da, Sofitel Hotel'in diğer ülkelerde bulunan otellerinde sergilenecek. 
  • Sofitel Auckland Viaduct Harbour - 2015 23 Ekim 2015 15 Eylül
  • Sofitel Sydney Wentworth - 14 Aralık- 29 Ocak 2016  
  •  Sofitel Melbourne on Collins - 8 Şubat - 29 Mart 2016 
Enchanted Dreams : The Pre Raphaelite Art of Edward Robert Hughes - 17 Ekim 2015 - 14 Şubat 2016 

Edward Robert Hughes ( 5 kasım 1851-23 Nisan 1914 )İngiliz ressam. Daha çok Raphaelite boyama tekniği ile resim yapmış. 1912 yılında yaptığı '' Night with her Train of Stair'' tablosu, Birmingham müzesi'nin en ünlü suluboya resmi olarak yer alıyor. Eserleri bir çok müzede sergileniyor, Bradford müzesi, Cambridge halk müzesi, Maidstone müzesi. Şuan resimleri , Birmingham müzesinde sergileniyor. 
  •  Birmingham Müzesi;www.birminghammuseums.org.uk/bmag)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder