21 Eylül, 2016

Hotel Plazzo Murat | Positano


Amalfi sahilindeki hareketli İtalyan kasabası Positano, dünyanın başka herhangi bir yerinde benzerine rastlayamayacağınız  bir coğrafi yapıya sahip. Renkli mimarisi, turkuvaz renkli deniziyle rüyaları gerçeğe dönüştürebiliyor. 1990 yıllında Holywood'un burayı keşfetmesiyle ve 1994 yılında 'Only You' filmini burada çekilmesiyle Positano'nun  popülaritesi iyicene artmış. Dolayısıyla dünyanın her yerinden buraya turist gelmeye başlamış. 

Positano, dünyanın en çok tatil yapmak için seçilen kasabalarından birisi. Özellikle Amerikalı ve İngiliz turistler başı çekiyor. Turist bölgesi olduğundan dolayı lüks otellere sahip. Burası güzel plajlarıyla, Roma döneminden kalma otelleriyle, ayrıca ünlü Santa Maria Assunta Kilisesi etrafına kurulmuş dik çarpıcı beyaz evleriyle olağanüstü bir manzaraya sahip. Buraya deniz yoluyla gelerek birçok plajını görebilirsiniz, La Porta, Arizenzo Sa Pietro Laurito gibi. Eğer karadan arabayla ulaşıyorsanız Spiaggia Grande plajı sizi bekliyor olacak. 
Hotel Palazzo Murat
Hotel Palazzo Murat 'da buranın tam merkezinde bulunan eski çağdan kalma bir sarayın içerisinde hizmet veren lüks otellerden biri. Ağustos ayında yaptığım Amalfi gezimde bu oteli deneyimleme fırsatım oldu. Hotel Plazzo Murat, eski atmosferi yaşatan huzurlu bir cennet adeta. Yüzyıllık bir saray olan bu otel, botanik bahçesi, küçük sarmaşıkların arasına saklanmış bir yolda gizlenmiş saklı bir cennet adeta.1808 yılında Gioacchino Murat, Napolyon tarafından Napoli Kralı ilan edilmiş ve Napolyon'un kız kardeşi Caroline Bonaparte ile evlenmiş. Plazzo Murat, bir zamanlar Gioacchino Murat ve eşinin aşk yuvası olmuş adeta. Ve burayı çok beğenmiş, yazlık ve romantik bir yer haline getirmeyi seçmiş. Şimdi bu Saray, Positano'nın merkezinde 4 yıldızlı bir otel olarak hizmet veriyor. Tamamen yenilenmiş bu Barok tarzında ki tarihi bina, üç nesildir oteli işleten Attanasio ailesi, unutulmayacak anlar yaşatmak için misafirlerini bekliyor. 






Hotel Plazzo Murat, Amalfi sahilinde ki en karakterli oteller arasında yer alıyor.Yüzyıllık bir saray olan bu otel, botanik bahçesi, küçük sarmaşıkların arasına saklanmış bir yolda gizlenmiş saklı bir cennet adeta.Kasabanın en işlek yolları arasında yer alan Palazzo Murat, kendi botanik bahçesi ile 18. yüzyıldan kalma bir Barok saray.Odaları deniz ötesinde Santa Maria Kilisesi manzaralı.Otelin restoranı bahçesinin kalbinde bulunuyor. Palazzo Murat kumsala çok yakın olmasa da Positano'nun önemli bir konumunda bulunuyor. Güzel odaları, aristokrat yaşam, mükemmel bir restoran ,küçük bir havuz ile şehir merkezinde bulunan en iyi otel arasında.Binanın orijinal kısmı korunmuş ve 4 büyük odaya sahip. Antikalar, zengin kumaşlarla döşenmiş oldukça şık odaları bulunuyor. Sarmaşıklar içinde bulunan otel, Fransız pencerelere sahip. Otelin en keyifli yerlerinde biri muhakkak terası. Deniz ve bahçeye bakan teras görülmeye değer. 


Hotel Plazzo Murat Gelmek için üç sebep :  
  • Positano'nun merkezinde gizli kalmış bir aristokrat Saray
  • Akdeniz mutfağının güzelliğini sunan Al Palazzo restoranı. 
  • Amalfi Coast 'a tekne ile kolaylıkla ulaşım. 

Adres: Via dei Mulini, 23, 84017 Positano SA, İtalya

  • Fotoğraflar Kafeinligezgin.blogspot.com.tr aittir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder