12 Nisan, 2016

Hotel | Gül Kokan Bir Butik Otel



Güllerin içinde bir Konak 

Sessizlik, düzen, huzur ve güven insanı kendini en iyi hissettiren bu kilit kelimeler lafta kalmıyor bu köyde. Deyim yerindeyse insanlarla bir anlaşması var gibi. Müthiş binaların dizilimi olduğu sokakların da acelesi yok. Her şey dozunda,yolunda ve sakin. Şirince hem mütevazı hem de biraz kibirli.

Bazen bir yerin kokusudur orayı unutulmaz kılan. Zeytin, mandalina ağaçlarıyla dolu Şirince köyünde Güllü Konaklarını unutamamanın birçok sebebi var. Şirince tatilimde, konaklamak için tercihim Güllü Konaklarıydı ve açıkçası çok heyecanlıydım. Buranın çok farklı bir alternatife sahip olduğunu bilerek gitmiştim. Eşsiz manzaraya sahip bir bahçeyle çevrili tarihi bir Rum evinde olması benim en çok ilgimi çeken yer olmuştu. Burası Efes kentine 7 km ve Meryem Ana Evine16 km uzaklıkta yer alan harika bir butik otel. Ege’nin en çok ilgi gören köylerinden olan Şirince'de bir gül bahçesine sahip 12 odalı bir butik otel Güllü Konakları. 


Arnavut kaldırımlı yolların açıldığı küçük meydanın yanındaki çarşıdan şarap, zeytinyağı ve sabun dükkânlarını geçince karşısına çıkan Güllü Konakları bahçesindeki çeşit çeşit gülleriyle Şirince’nin mütevazinini  elden bırakmadan iddiasını sürdürüyor. Tarihin mistik havasını, şehir insanının istekleriyle şehir insanının istekleriyle bütünleştiren vadileri, çağlayanları, üzüm bağları ve kuş sesleriyle çevrili şirince köyünde huzur ve sükûneti arayan doğayı solumaya özlem duyanlar için en güzel alternatiflerden biri Güllü Konakları. Burası öğrendiğime göre, adını Konakların bulunduğu arazideki gül bahçesinden almış. Otelin mimarisi Gülistan ve Konak olmak üzere ikiye ayrılmış. Konak’ta bulunan 12 oda birbirinden farklı olarak tasarlanmış.Otele girince, özgün, sıcak dekorasyonu, stili ve leziz yemekleriyle kalbimde yerini almıştı. Ben Konak kısmında kaldım ve odalara gitmek için zeytin ağaçlarıyla dolu bir bahçeden geçip odanıza öyle ulaşabiliyorsunuz. 



Hayatınıza bir mola vermek istiyorsanız Güllü Konaklarının kapısı her zaman açık. Sakin,huzurlu ritmini çabucak yakalayabileceğiniz ve ayrılırken içinizdeki telaşın durulduğunu hissedeceksiniz.




Günümüzde Şirince'nin alternatif tatil ve gezi seven turistlerin vazgeçilmez bir uğrak noktası olmasında, tarihçesi ve büyüleyici doğasının yanı sıra, ev yapımı şarapçılığı önemli bir rol oynuyor. Üzüm, şeftali, ayva, kavun, dağ çileği, nar, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyve ve bitkilerden şarap yapılıyor. Şirince^ye gitmişken şarap tadımı yapmadan dönmeyin derim.







 Yapmadan Dönmeyin
  • Güllü Konak’da kalıp Şirince’nin keyfine varın.
  • Otele girer girmez ikram edilen mürver şurubundan mutlaka tadın
  • Sabah yürüyüşü yapın
  • Video'da gördüğünüz otelin terasında sabah kahvaltısı yapın
  • Her ne kadar otelin atmosferinden kopup dışarı çıkmak zor gelse de, köyü mutlaka gezin
  • Sokaklarda dolaşın, eski Rum ilkokulu şimdiki Artemis Restorant'ta oturup manzaranın keyfini çıkarın
  • Ocakbaşı restoran'da rakı keyfi yapın, siz adına aldırmayın Ege mezeleri yapan sevimli bir yer 


Güllü Konak
Şirince Köyü No:44 Selçuk-İzmir/ Türkiye
Tel:0232 898 32 15 Fax: 0232 898 32 57 
Mail: info@gullukonak.com

2 yorum:

  1. Şirince'de Güllü Konak'ın çok özek bir otel olduğunu duymuştum. Sizin yazınızdan sonra görmek için sabırsızlanıyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Görmenizi tavsiye ederim :) bu heyecanı mutlaka yaşayın..

    YanıtlaSil