15 Temmuz, 2016

Sanat | Çiçeklerin Gücü | The Beauty Of Decay Rebecca Louise Law

Yaz ayları düğün mevsimi demek ya da en azından öyle olduğunu düşünüyoruz. Ama ne olursa olsun burada söylemek istediğim şey sadece çiçek. Bahsedeceğim kişi ise Rebecca Louise Law. Rebecca Louise, 8000 üzerinde gerçek çiçek kullanarak tasarladığı sergisini ''The Beauty Of Decay 'ı San Francisco 'da bulunan Chandran Gallery'de sergilenmeye başlandı. 08 Temmuz- 08 Ağustos 2016 kadar gezilebilecek.


Chandran Gallery, Londralı sanatçı Rebecca Louise tarafından tasarlanan The Beauty Of Decay sergisi ile yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Rebecca geçen yıl Time Square'de bulunan Viacom Building'i ( Viacom Binası) beyaz bir dünyaya dönüştürmüştü. Fakat The Beauty Of Decay ise ABD'de ki ilk solo sergisi.  Sanatçı 20 ft yükseklikte tel bakır ip ile bağlanmış 8000 çiçek kullanarak mekanı oluşturmuş. Rebecca, çiçeklerin insanların nasıl algıladıklarını izlemek için bu sergileri oluşturduğunu söylüyor. Ayrıca, '' Benim yaptığım sanat, doğa ile insan etkileşimi hakkında bana bilgi veriyor . Çiçekler alıyorum, çevrelerini kontrol ediyorum ve yeniden değer katıyorum'' diye ekliyor. 
Rebecca Louise'in doğal malzemeler ile oluşturduğu devasal tesisler uluslararası alanda fazlaca önem kazanmış ki birçok ülke de çiçek ve bitki üzerine çalışmaları bulunuyor. Canlı çiçekleri özenli seçip, çürüme ve solma gibi doğal aşamalarına göre planlayıp ona göre mekanı tasarlıyor. Rebecca, dünya çapında Hermes, Dut, J&M Davidson da dahil olmak üzere lüks markalar için de çalışmış. 
Chandran Gallery Hakkında:
Galery 2013 yılında kuruldu. Dünya çapında bir izleyici topluluğuna sahip galeri daha çok çağdaş sanatı destekliyor. Orta kariyer sahibi sanatçıları destekliyor. Art Basel Miami Beach ile birlikte Loews Hotel Shore Club ve Amniotik de dahil olmak üzere, Monica Canilao ve Richard Colman da dahil olmak üzere tanınmış sanatçılar ile de işbirlikleri gerçekleştirdi. 


Rebecca Louise Hakkında:
Rebecca Louise Londralı bir sanatçı. Bugüne kadar bir çok proje gerçekleştirmiş. Times Square, ( Onassis Cultural Centre, Athens), Londra müzesi gibi bir çok iş deneyimleri edinmiş. Ayrıca işleri Kraliyet Akademisi ve Victoria & Albert müzesi gibi yerlerde sergilendi.
Takvim 
Sergi: The Beauty of Decay by Rebecca Louise Law
Ne zaman : 08-07-2016- 05-08-2016
Nerede: Chandran Gallery- 459 Geary Street San Francisco CA 94102
Saat : Salı-Cumartesi
Web sitesi: http://www.chandrangallery.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder