02 Kasım, 2015

Blé - Selanik


Fransız mutfağı, Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliğiyle ünlü. Yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran muhteşem bir mutfak. Tatlıların ünü  dünyada neredeyse ilk sıralara yerleşmiş. Geçen hafta sonu Selanik gezim sırasında, kendimi Fransa da hissettiğim bir pastahane & fırın keşfettim. Selanik'de bulunan Blé , Fransız tarzı tatlıları ve Akdeniz mutfağı tarzı yemekleri ile ünlü. 



Blé Agias Sofias 19 caddesi üzerinde, köşesinde ''Migato '' adında bir ayakkabıcı dükkanının sokağında bulunan Selanik'in en ünlü ve bir çok yerinde de şubesi olan Fransız tarzı bir fırın. Blé ,bir neoklasik tarza binada hizmet veriyor. Mimarisinde ilk göze çarpan, ahşap fırını , 12 metre yüksekliğinde ki duvarları, sofistike detayları vurgulayan bir felsefeyi yansıtıyorSelanik'te Atatürk'ün evini ziyaretimizden sonra, keşfettik Blé’yi. İlk dikkatimizi çeken binasının ne kadar farklı oluşuydu. Hemen denemek için içeri girdiğimizde kendimize göre bir tatlı seçtik. Muhteşem tatlıların yanında, Roma’da yemeğe doyamadığınız pizzaları da burada deneyebilirsiniz, pişman olmazsınız. 


Benim en çok beğendiğim bildiğimiz  '' Mereng '' tatlısı oldu. Fakat tadı bildiklerimizden biraz farklı bir tat’a sahip. 


Adres: Agias Sofias 19, Thessaloniki 546 23

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder